≡ Menu

3 причини да изберете климатика в вътрешни жлези

В наши дни употребата на климатици е нещо съвсем обичайно. Климатиците се инсталират, както за домашна употреба, така и в офиси, складови помещения, магазини, обществени и производствени сгради. Ако се налага да инсталирате повече от един климатик в дома, то добре е да проучите въпроса с втора ръка климатик. Такива са доста по-икономичен вариант и за местата с повече от едно помещение, използвани за складове и производство.

Без значение от факта, какъв модел климатик имате и с какво предназначение е инсталиран той налага известна поддръжка, а когато сте наясно с общите неща ще може да съхраните и по-дълго живота му. Предвид спецификата на някои детайли в климатичните системи, избрахме да се спрем на климатика в вътрешни жлези.

Технологията на жлезите с вътрешна климатизация, както и тези с вътрешна термопомпа е продължение на много години работа и проучвания. Жлезите с вътрешна ACS система са станали все по-популярни за охлаждане в дома през последното десетилетие, особено с по-малки жилища или сгради, които не разполагат с пространство за екстензивни въздуховоди.

Наред с гъвкавостта на въздуховоди, когато става въпрос за жилищно строителство или планиране, има редица други предимства, които жлезите с вътрешна климатизация осигуряват. Нека „хвърлим“ поглед на три начина, по които можете да се възползват от професионални инсталирането на такива климатици.

Повишаване на енергийната ефективност

Жлезите с вътрешна климатична система използват по-малко енергия, отколкото техните стандартни централни еквиваленти AC. Една от причините за това е, че те имат по-малки механични компоненти, които чрез миниатюрни товарачи изпращат въздушни струи в различни посоки. Въздушните течове също могат да допринесат за значителна загуба на енергия, както и очевидно жлезите с вътрешна система.

Подобряване качество на въздуха в помещенията

Тръбопроводът на стандартните климатици и принудително въздухонагревателите разполага с резервоар за прах и други отломки. Всеки път, когато системата се включва, това замърсява въздуха и в жилищни пространства. При жлезите с вътрешна AC система се премахва тази област, където праха може да се изгради, като помага да се насладите на много по-чист въздух. Това е изключително подходящо за хора с алергии и астма.

Зона на контрол и охлаждане

Всяка от въздушните работещи в къщата системи може да се контролира отделно от останалите. Това ви позволява да се охлаждат само долните нива от стаите, където това условие се иска или да се избегне изразходването на енергия за празни помещения. Ще спестите пари от сметките си за комунални услуги и хората в дома ще имат възможност да регулирате температурата да отговарят на техните индивидуални нужди.

За да съхраните по-дълго живота на вашите климатици е важно да спазвате и препоръчителната едногодишна профилактика. Независимо от това какъв тип система имате инсталирана, почистването на филтри, тръби, перка и останалите механизми в климатичното тяло ще удължи живота му и ще работи ефективно, икономично и в продължение на години напред.

С доказани марки климатици, каквито са дайкин втора ръка климатик може да се радвате на безупречна работа, при това на достъпни цени.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!