≡ Menu

5 алтернативи за намаляване загубата на косата

Падането, загубата и окапването на косата са проблем не само при мъжете. Те силно вълнуват и засягат нежния пол жените. Всеки човек се плаши от оредяване на косата, оголване на скалпа и проблеми по косата. Ето, защо е важно да се спазват някои лесни трикове и съвети, с цел намаляване риска от загуба на косите. Наред с правилната техника и лична грижа по касата е добре да сте запознати с методите за възстановяване на косата.

  1. Вижте ваши стари снимки и си спомнете как сте изглеждали. Това е много полезно, за да може да планирате възстановяването на косата си отпреди години. Консултирайки се със специалисти.
  2. Определете ясно, какъв аспект от вашия косопад ви притеснява най-много. Погледнете се в огледалото и решете, къде искате повече коса. Повечето хора искат повече плътност или по-ниска линията на косата, а това обикновено е подходящо и зависи от прическата. Не са малко и хората, които се интересуват от загубата на коса в централната част, темето или от двете страни. Често, такава не е възможно да се възстанови в засегнатите области от първата процедура, така че е важно да се даде приоритет и да се вземе под внимание косопада.
  3. Уверете се, че сте достатъчно здрави, за планова операция. Повечето хора, които са решили да се подложат на операция за трансплантация на коса са сравнително здрави и процедура представлява малък риск. Все пак, ако имате активна болест на сърцето, хронична белодробни заболявания, тежък диабет или сте на антикоагуланти (разреждане на кръвта) е важно да говорите с личния си лекар, преди да продължите. В този случаи трябва веднага да се консултирате с Вашия лекар, за да обсъдят рисковете и медикаментите, които предстои да вземате.
  4. Ако имате проблеми с кожата на скалпа, говорете с Вашия дерматолог. Съществуват няколко чести кожни заболявания, които водят до загуба на коса. Казано по друг начин, не всяка загуба на коса е генетична. Ако сте били диагностицирани с разстройство на скалпа, консултирайте се с Вашия дерматолог за операция с трансплантация на коса. Той ще диагностицира, чрез копие на медицинското и резултатите от скалпа, известен като биопсия.
  5. Изберете най-подходящия лекар за трансплантация на косата. Трансплантационната хирургия не е изкуство и наука, но е вид операция, свързана с постигане на добри резултати. Някои лекари извършват тази операция всеки ден, а други по-рядко. Най-добре е да се избере специалист за възстановяване на косата, който е посветен в този тип практика. Като допълнение загубата на коса е добре да се знае, че става дума за прогресивен процес, който ще има нужда от продължително наблюдение и опитен лекар. Уверете се, че Вашия доктор е отворен към индивидуалните въпроси и нужди и по всяко време може да разчитате на него.

Спрете косопада и се грижете повече за здравето на косъма. Научете някоя здравословна диета за красота, намалете излишното третиране и съхранете това, което имате, преди да е станало прекалено късно.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!