≡ Menu

5 въпроса, които често задаваме преди монтаж на камина

монтаж на каминаАко искате да добавите камина към съществуващата си вила или къща, си задайте въпроса каква стойност трябва да спестява тя на вашето домакинство.

Около половината от 40 милиона домове, построени в САЩ от 1973 г. насам са били построени без камина. Въпреки това след направено проучване много от анкетираните посочват, че биха поставили камина, както заради дома визия на дома, така и за да спестяват. За собствениците на жилища е правилно да обмислят добавянето камина и това дали е точно за тях. Това може да стане като сами си зададат някои въпроси:

  1. Възможно ли е да добавя камина в дома си, ако нямам комин?

С разнообразието от възможности за камина на разположение днес, от традиционната зидария до гладки стени, би било трудно да си представим ситуация, в която напълно невъзможно да се добави камина от някакъв вид. Дори да нямате комин, винаги може да поръчате във фирма с къртачни услуги да направи отвори за комини. Преди да се започне с отстраняване на стар комин е правилно да се помисли и за височина на комина, изграждане на горивна камера и комин, минимални разстояния около вентилационните тръби, както и сроковете за камина, емисии, всичко около стесняване на избора.

  1. Колко ще струва демонтаж на стар комин и поставяне на нов комин с камина?

Разходите тук трябва да включват както основния и най-голям свързан с покупката на камина, така и материали и труд. Ако имате на разположение източник за дървесина, то далеч по-икономичен вариант за огрева ви ще е този. Дърво и природен газ са далеч от най-популярните камина с горива, съчетаващи 83% от пазара.

  1. Ще мога ли да си възстанови първоначалните разходи около монтаж на камина и къртене на комин?

Камината по принцип не се изчислява единствено според разходите, които са платени за нея по време на покупка. Разбира се тя е инвестиция, която има своята възвръщаемост напред във времето и въпреки това в началото при покупка и монтаж се обръща внимание на всички съпътстващи разходи – къртене на комин, прекарване на тръби (ако ще е свързана с централно парно отопление) и покупка на всички необходими материали.

  1. Къде ще да се монтира камина?

Много хора са в заблуда, че камина се монтира само там, където има пряк достъп с комина. За целта се избира най-използваната стая в дома, а това дали има пряка връзка с покрива не е фатално. С фирма по къртачни работи винаги може да се прокара пряк път и достъпа с комина да е лесен и ефективен.

Около 3 милиона камини са инсталирани всяка година, а това е само част на цялостна тенденция към по-обширни открити пространства на живот. Камини се инсталират не само, като ефективен източник за отопление, а по-скоро за повече уют.

  1. Камина енергийна ефективност

Вярно е, че традиционно, камина на дърва в голямо, отворено помещение е много романтична и впечатляваща. Тя ефективно допълва първичната система за отопление на дома и ще намали жилищния отоплителен товар с 20% до 25%.

Ако все още търсите кой да се справи със събаряне на стари комини или къртене на отвори за отоплителната инсталация, то обърнете се към нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!