≡ Menu

5 идеи да организирате къща с двор

В забързаното ни ежедневие, прелитащо между офиса, транспорта и четирите стени на апартамента, все повече от нас се замислят за уюта на къща с двор. Двор, който може да ни даде въздух, зеленина, близост до природата.

Едновременно с това, той е наша частна собственост и може да ни осигури уединението, спокойствието и сигурността на дом. Тук: http://товарнипревози.com/почистване-на-дворове-извозване/, може да откриете фирма за поддръжка на дворове.

Не случайно все по-популярни са къщите с двор в тихи квартали или близки до града селца. Все повече семейства се замислят за начините да закупят или модернизират такова жилище.

А организацията на къща с двор далеч не е лесна. За да бъде удобен такъв дом, той трябва да е съобразен със спецификите на неговите обитатели, с техните вкусове, виждания за живота, характери.

И все пак, ето 5 топ идеи как да организирате къщата си с двор.

  1. Дом за семейство с деца.

Тук подготовката е отговорна. Още преди закупуването на къщата трябва да съобразите доколко безопасна би била тя за вашите деца. В никакъв случай не се препоръчват стръмни стълбища и парапети, големи открити тераси, двор с кладенец и т. т. н. Хубаво е стаята, предвидена за детска да е просторна и светла, а дворът да е достатъчно голям, за да организират игрите си вашите деца. И следва просто да се вслушате в желанията им. Може да си направите пясъчник от голяма стара гума, люлка от стол, къщичка на дървото или просто кътче, в което „принцесите“ да пият чай и ядът курабийки.

  1. Ергенска къща.

Какво по-хубаво за един необвързан мъж от уютен дом, в който да посреща своите дами и да организира ергенските си партита. Естествено, че ще му бъде необходим двор, а там задължително ще трябва барбекю, навес, беседка, мини бар и много лед за горещите летни дни.

  1. Момичешка къща.

Всяка жена мечтае за свое собствено място, където да се чувства спокойна и свободна. Тя не би пожалила никакви усилия за да направи дома си удобен, със стил и чар, носещ част от нейната личност. В една момичешка къща задължително ще има кътче за четене, кътче за разкрасяване, кътче за кулинарни експерименти, кътче за плаж. А дворът ще бъде голям и пълен с уханни цветни лехи.

  1. Къща на пенсионери.

Пенсионната възраст е възрастта, в която човек трябва да отдъхне от ежедневния стрес и да се наслади на спокойни дни, прекарани в уют и удобство. Къщата на възрастните хора, също както тази на децата, трябва да е удобна. Те трябва да имат достъп до всички местенца, осигурен с малко движения, трябва всичко да им е „под ръка“. Едновременно с това им е необходим малък двор, в който да отглеждат овошки и зеленчуци, за свое удоволствие и собствени нужди.

  1. Студентска къща.

Независимо дали ще е наемана от студенти или ще е за вашата студентка, къщата трябва да е просторна. Трябва да има поне една голяма стая за организиране на купони и естествено повече столове и мека мебел. За дворът най-подходящ е райграс и разбира се басейн.

Организацията на къща с двор не е лека задача, но е приятна и би била успешна, ако е планирана правилно. Тя трябва да е изцяло съобразена с нуждите на живущите в нея и направена с вдъхновение. Ето, защо ако смятате, че сами няма да се справите със задачата по поддържане на дворното място, хамалска фирма е насреща.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!