≡ Menu

DVR платки – как и защо да ги изберем

Абсолютно задължителна част при изграждането на система за видеонаблюдение е наличието на записващо устройство. Такова може да бъде DVR платка или наричано още DVR карта. По същество тя не е отделно устройство и за да работи е необходимо да се монтира към компютърна конфигурация, като по този начин компютъра се превръща в записващо устройство.

Как да изберем DRV платка?

Най-важното нещо при покупката на DVR платка е да съобразите възможностите и съвместимостта й с тези на компютъра ви. Желателно е той да се използва само за целите на видеонаблюдението и да не се инсталират други програми. В противен случай рискувате компютърната конфигурация да се пренатовари и да не можете да възползвате от целия капацитет на видеонаблюдението.

Защо да изберем DVR платка?

Тук ще ви разкрием всички положителни качества, които притежава това записващо устройство, за да ви ориентираме и направим избора ви по-лесен.

 1. DVR платката работи абсолютно стабилно и гладко с операционна система Windows.
 2. Интерфейсът е много удобен за ползване от потребителите, а паролата за достъп е напълно защитена.
 3. Навигацията из заснетите видео записи се извършва без затруднения.
 4. Имате опция, която ви позволява да наблюдавате охраняемия обект дистанционно т.е не е наложително да следите записите само от компютъра, на който е инсталирана DVR платката.
 5. Възпроизвеждането на заснетите изображения от камерите се извършва съвсем лесно.
 6. Освен изображения можете да записвате и аудио записи.
 7. DVR картите притежават висока резолюция – D1 720х576 пиксела.
 8. Скоростта на записа е 25 кадъра в секунда на всеки канал. Поддържа се и опция smart control, която дава възможността на платката да насочи ресурса си само към камерите, на който има засечено движение.
 9. Имате свободата да настройте както резолюцията, така и скоростта на записа на DVR платката според нуждите на изградена система за видеонаблюдение.
 10. Можете да настройте камерите да заснемат непрекъснато или всяка една камера да работи в определен период от време.
 11. Имате възможност да извършвате и дистанционно наблюдение то своя Smart телефон или PDA устройства.
 12. При положение, че имате свързани zoom камери или въртящи се към системата за видеонаблюдение, DVR платките притежават Pan Tilt Zoom, с която ги управлявате без никакъв проблем.
 13. Създаването на резервни копия може да се извърши ръчно или програмно.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!