≡ Menu

Видове паркетни настилки, предлагани на пазара

Паркетните подови настилки могат да бъдат категоризирани в няколко различни групи. От гледна точка на структурата, са разделени на масивен паркет, който се произвежда по традиционният начин от дървен материал, но може да бъде с по-модерен външен вид и ламиниран паркет, който съчетава в себе си органични материали и технологично съвършенство. Когато говорим за видовете дърво, от които е произведен, има голям диапазон от варианти при масивния паркет, докато ламинираният е малко по-ограничен откъм избор.

Паркет Кои са най-търсените съвременни дизайни при паркетните настилки?

При масивните дървени подови настилки, могат да се постигнат различни визуални ефекти с определен тип дърво. Някои екзотични видове паркет могат да бъдат доста интересно направени с много малко допълнителна обработка. Друг предпочитан вариант на модерните настилки е тъмният паркет, който придава на интериора определена елегантност. Макар че не предлага толкова широка гама, ламинираният паркет също може да ви привлече с интересни дизайни. Благодарение на горния си слой от твърда дървесина, той осигурява устойчивост и издръжливост, както и различна степен на износване, която трябва да се съобрази с помещението, в което ще бъде поставен.

Как да се грижим за паркета, за да запазим оригиналният му външен вид максимално дълго във времето?

Важно е да знаете как да се грижите за паркетните подови настилки, за да останат в първоначалното си състояние възможно най-дълго време. Това е особено ценно при по-меките видове паркет от твърда дървесина, както и при старинният паркет, който представлява една по – тънка подова настилка. Необходимо е периодично шлайфане и рециклиране, а редовното полиране на паркета, помага да се опази красивият му вид. Съвременните паркетни настилки са по-добре защитени, чрез допълнителни слоеве и покрития, така че тяхната поддръжка е значително по-лесна.

В действителност трудно бихме препоръчали кой точно паркет е по-издръжлив и красив ламинирания или естествения, тъй като и двата имат своите плюсове и минуси. Всеки сам според вкусовите и финансови възможности избира какъв паркет да постави в дома си. Можем да ви препоръчаме място, където се предлагат изключително качествени модели паркети в сайта ни. В каталога на магазин ни ще откриете голямо разнообразие от дървесни видове, цветове, размери и дебелина на паркета.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!