≡ Menu

Как да се подготвим, преди да решим да работим в чужбина

Как да се подготвим, преди да решим да работим в чузхбина Намирането на работа в чужбина не е лесно, въпреки че всеки си мисли обратното и понякога заминава на своя глава. Хората се интересуват от много въпроси от всякакви възрасти свързани със заминаването и намиране на работа в чужбина. Намирането на работа, не опира само до търсене на обяви за работа, но и до ред други неща.

Разровете се в интернет

Според това на къде сте решили да се насочите Ви съветваме да претърсите из интернет пространството и да разпитвате по Фейсбук групи, преди да сте решили нещо. Особено в групите можете да намерите много полезна информация и дори помощ. Питайте за подробности, всяка държава си има своите тънкости, проблеми и предизвикателства. Тази опция ви е първата стъпка и основна преди всичко.

Нужна документация

Задължително, трябва да разучите какви документи се изискват за пътуване и работа към съответната държава изискват ли се визи, условия, превод на дипломи, лични документи и други. Не пропускайте НИЩО, защото може да ви струва скъпо! Бъдете бдителни, проверявайте по няколко пъти всичко.

Работа в някоя държава член на ВС е по-лесна от към документация. В общи линии ви трябва автобиография на английски или ако се изисква на съответния език, превод и легализация на вашата диплома, трудова книжка, сертификати, сертификат за език ако работата го изисква и други, които трябва да проверите.

Бъдете предпазливи

Предварително се погрижете за здравето си. Ако се налага дълго пътуване или със самолет е добре да се изследвате. Ако ще посещавате някоя от екзотичните дестинации се изисква специален набор от имунизации, които трябва да се направят. В доста от европейските страни е студено и влажно, особено например Великобритания. Там например е доста влажно и най-честите проблеми с които се срещат хора от по-топъл климат са белодробни заболявания, костни болести и други.

Имайте в пред че винаги ориентацията е трудна, когато пристигнете за пръв път в чужда държава и за това също трябва да сте подготвени. Не е свързано само с купуване на билета, но и с ред други неща, включително със законите на съответната страна, закони за превоз и т.н.

Къде да търсим работа?

Посетете сайт за обяви за работа, там най-често агенции за подбор търсят нови попълнения за чужбина. Възможно е и сами да се свържете с чуждестранни работодатели, но агенциите за подбор на персонала, ще улеснят много процеса.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!