≡ Menu

Как да подберем официална рокля за нашето момиче

Рокли за специални и официални поводи

Животът не е само обичайното ни ежедневие. За празници и специални и уникални поводи са необходими официални и елегантни и вълшебни детски рокли. Моделите на официални рокли за момичета се характеризират с голямо разнообразни. В много различни отношения детската мода пресъздава модата за възрастни, но имайте предвид когато избирате, е полезно да съобразите годините (възрастта) на детето.

Категорично не се допускат за деца: тесните впити къси рокли; роклите с особено дълбоки деколтета на гърдите или гърба, както и вариантите на модели с изключително тясна пола и/или висока/голяма цепка. Не е препоръчително да избирате рокли за деца от изброените стилове: рокли с бюстие липса на необходимите презрамки (такава рокля може да очаквате непрекъснато да се смъква, и най вече ако момичето е доста подвижно); рокли с твърд корсет (тази визия изобщо е неподходяща за малки дечица, момичета над 10 години би могло да носят корсет, но е необходимо да бъдете убедени, че моделът не е твърде много стегнат); стил „русалка“ – рокля, с плътно прилепнала и разкроена от коленете или от средата на бедрата пола, движението в рокля като тази вероятно не е много удобно и момичето твърде вероятно да се чувства дискомфортно в нея. Затова, селектирайки облекло за празник в детската градина или в детското училище, трябва да имате предвид не само красотата му, но и неговата удобност. Например, не трябва да избягвате купуването на рокля с дължина до пода, такава визия излъчва много красота, но е подходяща само за фотосесии. Бягането, състезаването, игри и танци в такова облекло няма да бъдат удобни на момичето.

Рокля с кройка “принцеса” е, вероятно, най-популярният модел официална рокля за момичета. Това е модел с прилепнала горна част и бухнали поли. Полата е допустимо да бъде на волани или да има тюл или фуста от органза. Горната част на рокля подобна на тази може да бъде много изчистен или инкрустиран с пайети или обшит с бродерия. Но полите със сигурност трябва бъдат елегантни и летящи. Широките колани са много често използвани като декорация.

Рокля стил „ампир“. Популярен и често използван вариант за детска празнична или официална рокля е тоалет в стил ампир. Той представлява дизайн с висока талия и ефирно падаща пола. Роклята е възможно да бъде дизайната с широки презрамки или да бъде реализирана с ръкави-буфон. За ушиването на подобни модели в по-голямата част от случаите се използват ефирни материи в пастелообразни цветове. Декорират се с бродерии, различни дантели, красиви панделки, изкуствена орнаментика от цветя.

А-образни модели на детски рокли. Тези рокли се характеризират с по-обрана кройка, поради това се препоръчва да бъдат ушивани от плътни материи с релефна текстура. Например от жакард, кадифе, брокат. Към тях, също така можете да се приложат големи декоративни елементи, като, уникални брошки с формата на цветя или панделки.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!