≡ Menu

Защо инвестирах пари в електропастир?

От дълго време имам проблем с животните във фермата ми, тъй като те са много и често бягат. Налагаше ми се да наема огромен брой хора, които да се грижат за стадата, но и те не успяха да се справят много добре. В крайна сметка открих решението на проблема в новите технологии и по-точно в устройствата наречени електропастири. Най-общо казано това е техника, която включва електрически огради, за да спре отделянето на животни от имотите за паша.

Електропастирът се указа мой първи помощник. В първите моменти кравите получаваха токови удари, колкото да ги върнат в имота. Този електрошок, който идва от оградните ел. въжета не е силен, а по-скоро възпитателен. Кравите се научиха да пасат на отделеното за това място и забравиха за намеренията им да ме напуснат. Освен това забраних достъпа до имотите за диви вълци и кучета.

Не мога да не изкажа благодарности на онлайн магазина за електропастири, от който закупих необходимите ми устройства и електрически огради. Доволен съм от инвестицията, тъй като получих полезни съвети относно избора на електропастир, изолатора, оградите и всичко останало. Заради това и реших да публикувам статията в интернет пространството, за да могат да я прочетат повече фермери.

Може би електропастирите са познати на немалко животновъди, но все още има и такива, които не знаят за възможността да използват подобен вид технологии, за да предпазят крави, овци, кози, коне и други от избягване. И тук е мястото да напиша, че електропастирите са напълно законни, те не изискват разрешително за поставяне, а просто една обикновена табелка, на която пише, че по оградите тече електричество.

Заключение на автора

Работата на пастирите ще се облекчи в пъти, ако им подсигурите ел. въжета, с които да оградите имотите и местата, на които животните пасат. Пести се много физическа енергия и най-вече време. Това са моите наблюдения относно електропастирите. Надявам се, че ще имате възможност и сами да се убедите в тяхната ефективност и Ви пожелаваме по-малко липси и успех в работата Ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!