≡ Menu

Кои са основите неща, които трябва да знаете при закупуване на джанти?

Обмисляш закупуването на нови джанти от месеци, и сега, когато е вече пролет, нямаш търпение. Представяш си автомобила си на паркинга и изражението на завистливите минувачи, виждащи лъскавите й спици. Остава само да намериш перфектните джанти.

Ако ги купите от магазин, консултантите ще се радват да Ви помогнат да намерите най-добрия модел за Вашия автомобил. Но ако възнамерявате да пазарувате онлайн, това кратко и удобно ръководство споделено от специалистите в търговията с джанти ще Ви е от полза.
Ето най-важното, което трябва да знаете, преди да направите своя избор:

1. Какъв е автомобилът Ви и какво е приложението му

Това е най-лесното за уточняване. Някои производители разделят продуктите си според типа на превозното средство. Уверете се, че гледате правилните модели, за да не се влюбите случайно в джанта, предназначена за лека кола, при положение, че карате пикап.
Също така е добре да имате предвид за какво основно използвате превозното си средство. Ако често карате по черни или неравни пътища, по-малък размер джанти ще Ви дадат повече гъвкавост и по-малка вероятност от повреди.

2. Размерът

Ако ще използвате старите си гуми, важно е да знаете размера им, защото диаметърът на джантата трябва да му съответства. Например, ако гумите Ви са с размери 205 / 55R / 16 , имате нужда от джанти с диаметър 16 инча.

3. Покритието

Дизайнът на джантата се е променил много през последното десетилетие, и сега имате много опции, които могат да отговорят на Вашия вкус и автомобил. Имате избор от много възможности за покритие на джантите. Всичко зависи от личния Ви стил и предпочитания.

4. Бюджетът

Набор от джанти може да варира значително. Някои от факторите, които определят стойността, са:

  • Колкото по-голям е размерът, толкова по-висока е цената
    Покритието също оказва влияние
    Има няколко вида конструкции и цените им са различни

5. Крайният резултат

Видът на новите джанти, зависи и от начина, по който искате да изглежда автомобилът Ви. Те са важна част от цялостното му представяне и стил.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!