≡ Menu

Как да избегнем загубата на топлина през пода

В тази статия ще разгледаме един много интересен въпрос, който има широко приложение:

Въпрос: Имаме дървена къща с външна мазилка. Част от нея е над празно пространство с електрическа инсталация и тръби, което е с височина около. Къщата е закрепена към основата, а външната мазилка покрива стените до земята. От вътрешната страна на празното пространство мога да видя 1 до 8 инча подложка от Секвоя за мазилката и нямаме проблеми с термитите.

Бих искал да подобря изолацията на къщата и да я направя по-безопасна при земетресение. Би ли било по-добре да изолирам под пода, който е достъпен от празното пространство отдолу или да изолирам късите открити стени в това пространство? Дали е добра идея да се постави шперплат над късите стени вътре в пространството с инсталацията и тръбите, който ще покрие изолацията? Трябва ли да пробия всички отвори за вентилация в шперплата? Има вентилационни отвори в това пространство, които оставям отворени, като не ги покривам.

Отговор: Решението е добро. Увеличаването на енергийната ефективност и устойчивостта на земетресение на вашия дом е добре изразходвано време и пари. То няма да навреди и на стойността.
Кратките отговори на въпросите са следните. Прикрепване на шперплатови панели към късата стена е чудесна идея. Изолиране между гредите на пода, а не на околните греди в периметъра на късата стена е правилно. Термично е по-ефективно да се изолират подовете, отколкото да се изолират периметърните стени на пространството за инсталацията и тръбите. И да- ще трябва да пробивате дупки в панелите от шперплат за вентилация.

Това е работа от три части. Първата фаза е да изолирате подовете. Втората фаза е да се укрепят късите стени с шперплат. Също така препоръчваме (фаза три) да инсталирате синтетична парна бариера върху мръсотията в пространството за инсталацията и тръбите. Парната бариера възпрепятства всякаква влага, която може да дойде от почвата, и намалява риска влагата да премине в изолацията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!