≡ Menu

Автомасаж за тонизирано тяло!

Избор на масажно олио

Изборът на масажно олио е от изключителна значимост, защото гарантира едновременно приятното усещане и ефективността на масажа. Има богато разнообразие от естествени масла, изборът между които зависи от типа на кожата ви и търсения резултат. Ако бадемовото масло е известно с успокояващите си свойства, то маслото от иглика е отличен „анти-ейдж”. Аргановото масло е прославено с хидратиращите си и регенериращи свойства, докато розовото масло избелва кожата. Маслото с жожоба има антибактериални свойства, бързо се абсорбира от кожата и е едно от любимите масла на терапевтите, които се занимават с аромотерапия.

Автомасаж срещу уморени крака

Ако страдате от уморени крака, маслото от кипарис е изключително добро за отстраняване на ефектите от прилива на кръв във вените. Легнете по гръб, хванете единия крак с двете си ръце и упражнете лек натиск върху ходилата, като постепенно продължавате с масажа нагоре към бедрата. Накрая останете десетина минути в легнало положение с изправени нагоре към тавана крака. Можете да опрете крака в стената.

Антицелулитен автомасаж

Масажът е едно от най-ефективните решения за борба с портокаловата кожа. Масажното масло, върху което ви препоръчваме да се спрете е това от мандарина, розмарин или грейпфрут. Самият масаж се състои в плъзгащи движения с лек натиск в областта на корема, ханша и бедрата. Все пак внимавайте със силата, защото прекалено големият натиск може да повлияе на кръвообращението ви. За най-добри резултати правете този масаж сутрин и вечер.

Автомасаж за тонизирани ръце

В големите жеги искате да носите изрязан потник, но ръцете ви ви комплексират? Следвайте нашите съвети и ще видите, че това ваше притеснение скоро ще бъде просто спомен. За целта е добре да се снабдите с масло от здравец или лавандула, което разтривайте във вътрешната страна на ръцете и трицепса. След това преминете към масаж на външната част на ръката в посока от врата към рамото. И все пак знайте, че за видим резултат са необходими упоритост и постоянство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!