≡ Menu

Бременност и признаци за появата на близнаци

Да станеш майка е един от най-добрите моменти в живота на една жена. По време на бременността, интуицията и сетивата на бъдещата майка са много по-изострени. Ето защо ако нещо ви подсказва, че може би ще родите близнаци, вие трябва да започнете да търсите признаците за това.

Признаци за появата на близнаци в началото на бременността

Статистиката показва, че жените бременни с близнаци, показват по-силно изразени симптоми на бременност, отколкото жените с едно дете. Сутрешното повръщане е по-интензивно, наддаването на теглото е по-бързо от нормалното, обонянието става по-чувствително. Жените, които са бременни за първи път, трябва да се посъветват с жени, които са имали близнаци, за да им помогнат да познаят ранните признаци. Друг фактор, който ще им подскаже, за бременност с близнаци е повишеното ниво на хормона ЧХГ. При бременност с близнаци нивата на този хормон са по-високи отколкото при жените бременни с едно дете.

Това са десетте признака, които ще ви помогнат да потвърдите дали очаквате близнаци:

  1. ЧХГ нива – човешки хорионгонадотропин в кръвта или урината се използват за да се потвърди бременността.
  1. Доплер ехография – чрез звукови вълни се идентифицират ударите на сърцето на плода. Този тест може да потвърди бременност с близнаци.
  1. Увеличаване на теглото – при жени бременни с близнаци, наддаването на тегло става много по-бързо в сравнение с другите бъдещи майки.
  1. Сутрешно гадене – то може да бъде с повишен интензитет, отколкото обикновено се наблюдава пи бременни жени.
  1. Измерване – дължината на маточния фундус се увеличава при бременност с близнаци. При 6 месечна бременност, може да изглеждате, че сте към края на бременността.
  1. Умора – жена бременна с близнаци изпитва по-голяма умора от бременните с едно дете.
  1. Фетални движения – възможно е да изпитате по-рано движенията на плода. Това обаче не е медицински доказано.
  1. Ултразвук – наблюдението чрез ултразвук определено ще покаже най-точно дали ще имате близнаци.
  1. Скринингов тест – това е кръвен тест, който се извършва във втория триместър на бременността. Нарича се троен скрининг маркер. Това е основен тест за идентифициране на вродени дефекти.
  1. Фамилна анамнеза – ако имате близнаци в семейството, вероятността да очаквате близнаци е много голяма.

В случай, че се питате дали ще имате близнаци или не, съществуват 10 начина да го разберете. И не забравяйте, че вашия лекар е най-добрия съветник, когато се колебаете по някои въпроси.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!