≡ Menu

Да се възползваме ли от услугите на погребалните агенции и как да я изберем

Много хора не осъзнават, че в повечето държави те не са законово задължени да използват погребален дом и да планират и провеждат погребение посредством погребални агенции. Въпреки това, дали защото имат малък опит с много детайли и законови изисквания, или защото са твърде емоционално объркани често хората се доверяват на точно такива агенции.

Когато загубим близък колкото и да ни е мъчно и тежко се налага да се направят планове и да се вземат някои решения като на пример ще се възползваме ли от услугите на професионален погребален дом, за наш собствен комфорт или ще се справим с всичко сами. Хората често избират погребален дом или гробище само, защото е близо до дома им.

Понякога това се дължи и на покойника, който е служил на семейството в миналото, или пък е бил препоръчан от някой близък и ние му се доверяваме. По този начин ние се ограничаваме в търсенето само до един погребален дом и по този начин може да рискуваме да платим повече, отколкото е необходимо за погребението. Често пъти цената, която плащаме е, за да ползваме по-малко стоки и услуги.

Някои по-предвидливи или може би по-практични хора пазаруват предварително за погребение още преди да възникне необходимост от него. Предварителното пазаруване за този повод може да ви помогне да се информирате предварително за цени и предлагани услуги и да вземете най-изгодното за вас решение. В погребалното бюро може да се намери точната информация за всичко около организирането на едно погребение.

Предварителното пазаруване ви позволява да изберете конкретните елементи, които искате и от, които се нуждаете също така да сравняваните цените на няколко погребални агенции. Ако посетите погребален дом или агенция лично тогава бихте могли на спокойствие да разгледате ценовата листа, служителят в агенцията има интерес да ви предложи общата ценова листа, където са отразени разходите за продукти и предлагани услуги. Трябва да внимавате, защото в някои оферти не са включени конкретни цени на ковчези или друг вид погребални контейнери, но вие може да попитате и да получите необходимата ви информация и дори да разгледате различните видове и едва тогава да направите вашия избор съобразен с желанията ви и разбира се цената.

Понякога е по-удобно и по-малко стресиращо да се информирате за цените на погребалните домове по телефона. Друг по-малко притеснителен вариант е да се обадите по телефона и да помолите да ви бъде изпратена по пощата ценовата листа на съответната агенция или погребален дом. Така вие може да сравните подадените ви оферти, но не забравяйте да си помислите и за общите разходи за всички елементи заедно.

Всеки погребален дом трябва да има ценови листи, които включват всички елементи от съществено значение за различните видове стоки и услуги, които тя предлага. Много погребални домове предлагат пакетни погребения, които могат да струват по-малко, отколкото да се купуват отделни артикули или услуги. Но по този начин е малко по-трудно точно да сравните общите разходи, освен ако не използвате ценовите листи. Ако предварително се информирате за разходите, които ще са ви необходими ще може да се организирате по-добре съобразно съвременните решения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!