≡ Menu

За красива кожа – козметика с екстракт от охлюви

Още от Древността хората са открили, че някои растения и животни могат да бъдат използвани при заболявания и за подмладяване. Охлювите са едни от тези създания и през последните десетилетия хората отново се завръщат към тях и техните лечебни свойства. В света на красотата козметичните серии с екстракт от охлюв са сред най-предпочитаните от жените по целия свят. Безспорните ползи за кожата са доказани от учените и се потвърждават с всеки изминал ден. Още Хипократ е съветвал да се лекуват кожните възпаления с намачкан в прясно мляко охлюв. Днес тази практика отстъпва място пред по-високо технологичните начини за извличане на екстракт от животните.

Но все пак за какво се използват охлювите?
Секретът от охлюв се счита за серум на младостта, с доказано силно лечебно действие върху кожата. В него се съдържа колаген, еластин, естествена гликолова киселина и естествени антибиотици, като последните имат и антибактериални и антимикробни свойства. От друга страна Витамините А, С, Е доказано предпазват, омекотяват и подмладяват кожата. Тези вещества стимулират клетъчната регенерация на кожата на лицето и я запазват свежа и млада.

Кремовете за лице с охлюв се използват в борбата с бръчките, тъмните кръгове и торбички под очите. Справят се добре и с кожа, която е получила леки изгаряния, както и с акнетична кожа, белези от акне и др. Сериите с охлюви включват маски, защитни кремове, ампули за лице и околоочни кремове.
При извличане на екстракта от охлюви животните не се нараняват. В някои лаборатории получават екстракта синтетично.
Ако още не сте използвали кремове с екстракт от охлюв, замислете се. В страни като Южна Корея дори са стигнали по-напред в желанието си да използват максимално ефекта от слузта на охлюва. В спа центрове и козметични салони клиентите получават масаж на лицето директно от охлювите, а масажистите само направляват малките животинки. В случай, че не се чувствате толкова смели, препоръчваме да изпробвате наша родна козметика, обогатена с екстракт от охлюви. Серията включва защитен крем, термо маска с лек загряващ ефект, крем против бръчки за околоочния контур. За да видите възможно най-бързо ефекта от охлювите ви препоръчваме ампули за лице, обогатени с техния екстракт. Серията за лице на Глори ще намерите в онлайн магазин за професионална козметика.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!