≡ Menu

Кашоните – от какво се правят и за какво се използват?

Картонените кашони се предлагат в най-различни размери и форми – от малки кутийки, през средно големи кутии, до големи кашони и опаковъчни материали по поръчка, които носят името и логото на съответната фирма. Снабдяването с опаковки обикновено става директно от местен магазин на производител или чрез онлайн покупка. В някои случаи можете да вземете безплатно кашони от хранителни магазини и складове или пък да ги закупите от фирми, занимаващи се с товарни и разтоварителни дейности.

Кашоните обикновено се изработват от картон с различна дебелина и плътност. За направата на някои опаковки се използва и по-плътна хартия. Когато избирате опаковъчни материали, трябва да съобразите плътността на кашона с вещите и стоките, които ще опаковате и съхранявате. Логично е за по-тежките предмети да са нужни опаковки от по-плътен картон.

Картонът, от който се изработват повечето кашони и опаковки, се произвежда от рециклирана целулоза. Около 85% от произвеждания картон се прави именно от рециклирани материали, така че можете да сте спокойни, че не вредите на околната среда. За изработването на опаковки и кашони се ползва най-вече набразден картон, защото така се гарантира по-голяма устойчивост. Така се осигурява оптимално сигурна и здрава опаковка за вещите и стоките.

Голяма част от опаковките могат да се използват повторно. Например, ако се местите в ново жилище или пък ви трябват няколко кашона за съхранение на стари вещи, спокойно можете да се сдобиете с вече използвани опаковки, които обаче са с добро качество и запазена цялост. Разбира се, в търговията и производството няма как да се прибягва до използвани опаковъчни материали, защото в този случай трябва абсолютно да се гарантира високото качество и оптималните свойства на опаковката.

Много фирми предпочитат на опаковките, които използват за своите продукти, да е отпечатано тяхното име и лого. Така кашоните се използват не само като опаковка, но и с рекламна цел.

Производителите на картонени опаковки и кашони се стремят да предлагат широко разнообразие и да отговарят на нуждите на своите клиенти. Освен приетите стандартни опции, повечето производители приемат нестандартни поръчки със зададени от клиента размер и форми.

Кашоните намират широко приложение в нашето ежедневие. Те се използват за опаковане на търговски стоки, за съхранение на вещи, които обикновено използваме по-рядко, при преместване на багаж и смяна на жилище, за изпращане на пратки по пощата и т.н.

За щастие, опаковките от картон са широко достъпни и могат да се открият в най-различни размери, за да задоволят конкретните ви нужди. Намерете подходящите за вас опаковъчни материали в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!