≡ Menu

Къде да изкарате едноседмичната ваканция

Няма по-приятно нещо от възможността да забравиш за миг за всички натоварващи ангажименти, стреса и работата и да се отправиш на далечно пътуване. Много е просто, трябва само временно да превключиш на нова вълна и да плануваш своята почивка, а ако имаш възможност и да заминеш в собствен имот, далеч от родния край, то много вероятно е по-лесно да „зачеркнеш“ от мозъка си каквито и да било проблеми.

Запомни добре: „Грижите никога не свършват, така, че остави ги да почакат до завръщането ти“. Предлагаме ти да:

Пренеси се в топлите страни – достатъчно е да набележиш дестинация, която да не е много далеч от България, да стегнеш куфарите и да заминеш на едноседмична почивка.

Предложението е имоти в Гърция, а мястото Халкидики.

Градове като Калитея, Сани, Скала Фурка и Пефкохори могат да се похвалят много с луксозни хотели и крайбрежни вили за почивка в Халкидики, както и семейни апартаменти и стаи под наем. Реваншът на региона е по-малко туристически развит, но има голям брой места за настаняване, особено в градовете Неос Мармарас и Вурвуру. Настаняване там също варира от луксозни хотели до студия и стаи на самообслужване. По-голямата част от настаняване на третия край е концентрирана в селището Урануполис, с множество семейни хотели, традиционни къщи за гости и семпли стаи.  Неща, които могат да се види и правят Халкидики специален, а площта, на която се простира е достатъчно голяма и заема добро място от континенталната част на Гърция. Халкидики е най-вече известен с невероятните си курорти. Поради големия размер на региона, тези курорти са безброй и отговарят на всички преференции, така че ще намерите и двете организирани оживените курортни места или напълно усамотени места. Най-популярната туристическа дестинация в региона е първия ръкав на Халкидики, а вторият е по-спокоен и популярно място за отсядане на къмпинг. Най-организираните плажове в Халкидики са облицовани с хотели и ресторанти. Забележителностите са много и пръснати в различните точки на пръстовият полуостров.

Към впечатляващите места са пещера Петралона, богата на сталактити и сталагмити, византийски кули, древни места и прекрасни манастири. Много интересна е разходката с лодка от Уранополис до Атон. Като вход на монашеска общност на Атон е забранено с лодката да се прави обиколка на полуострова и посетителите виждат впечатляващите манастири директно от морето. Почивка в Халкидики е идеален за семейства, двойки и групи приятели. Забележителностите на гръцкия полуостров могат да включват повече, но сред някои от тях са 29 неща, които го правят една от най-красивите туристически дестинации в Гърция. Дългите пясъчни плажове образуват невероятни пейзажи, буйна растителност и китни морски селца. Тя привлича хиляди посетители всяка година.

Всички тези места са направили областта популярна за почивки, а защо не и закупуване на частни имоти. Изключителни предложения, оферти и промоции може да получите и от агенциите за имоти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!