≡ Menu

Лечение на себореен дерматит и хиалуронова киселина за сияйна кожа

Себореен дерматит е заболяване на кожата, което засяга редица хора по света. Познато ни още, като себорея или себорейна екзема, това заболяване е хронично и цял живот не може да бъде премахнато. Единствено неговите симптоми могат да бъдат облекчени и състоянието поддържано. Много жени и мъже страдат от себорея и поради неадекватно лечение на проблема, увеличават дискомфорта си. От друга страна това е състояние, което се свързва до голяма степен и с естетичния външен вид. И като заговорихме за естетика, то за дамите проблем номер едно са така досадните бръчици, от които сякаш няма отърваване. Благодарение на иновативната естетична козметика днес, обаче и двата проблема са удачно решени. Хиалуронова киселина е вълшебната дума, която ще ви помогне да се справите с бръчките. А себореята успешно може да третирате с помощта на кремове и гелове, като Sebclair.

Себореен дерматит специфика на състоянието и удачното му лечение

Забелязвате, че малки и досадни бели люспи са се посипали по дрехата ви! Това не е друго, а пърхот, за който най-честата причина за поява е себореята. Това заболяване в глобален мащаб засяга над 50% от населението. Симптомите са белещи се люспи с жълтеникав оттенък по скалпа и поява на пърхот. Много често състоянието е болезнено, може дори да се достигне до образуването на рани, които сърбят, болят и предизвикват силен дискомфорт. Не си мислете, че неприятните червени и люпещи се петна се появяват единствено по кожата на скалпа. Те са често явление и при кожата на около ушната мида, кожата около миглите и веждите, средата на гръдната област, по носа и така нататък. Заболяването не е в следствие на лоша хигиена, то просто е имунен отговор на нашия организъм за липсите и уврежданията в хранителните ни навици най-малкото.

Симптомите са силно мазна кожа, лющене с бели или мазни и жълтеникави корички, силен сърбеж, зачервяване и дори кървене при разчесване. Може да се стигне и до опадване на косата в голяма степен. Защо се появява себореята и как да я лекуваме успешно? На първо място причината да се появи себорея е прекалено бързия процес на клетъчно обновяване в кожата. Донякъде специалистите твърдят, че заболяването е в голямата си част наследствено, но са открили и микрогъбичка, която го причинява все пак по кожата. Най-доброто лечение на себореен дерматит е постоянно и контролирано третиране на неговите симптоми, като лющене, сърбеж и поява на рани. За да се прави това са нужни ползването на специални шампоани и кремове за скалпа и кожата на лицето. Тези продукти, като Sebclair са проектирани да премахнат сърбежа, болката и лющенето, като предотвратят и повторната им поява с постоянното им използване.

Хиалуронова киселина най-доброто решение да подмладите кожата си

Защо хиалуроновата киселина е така важна за кожата ни? Защото в естествения си вид тя е голяма част от нейния състав, също както еластина и колагена. В цялото човешко тяло има големи дози хиалуронова киселина, която поддържа функциите на ставите, тъканите, клетките, но в най-големи дози можем да я намерим в кожните клетки. Благодарение на нея те са пълноценно работещи, защото са овлажнени и подхранени. Именно поради тази причина изобретяването на дермалните хиалуронови филъри, като Перфекта е толкова важна стъпка в естетичната козметика. Тези филъри до голяма степен са чиста доза хиалурон, който инжектиран подкожно подмладява и оформя кожата моментално. В участъците на скулите, на устните, брадичката и където има дълбоки или повърхностни бръчки – филъра попълва и изгражда силно омрежена структура от хиалуронова киселина. По този начин за период от година поне кожата е подмладена, като активно е подтикната да произвежда своя собствена хиалуронова киселина. Поставянето на едни дермални филъри е лесна задача, стига да го направи опитен дерматолог.

В повечето клиники, по естетична медицина и процедури, днес филърите са широко препоръчвани. Те са начина да се подмладите моментално, без да се подлагате на болезнени и инвазивни процедури. Без белези, без отнемане на много време и най-вече без неестествен външен вид и отоци след извършването на самата процедура. Красотата е въпрос на добра и качествена поддръжка от ваша страна, така че доверете се на доброто качество и не правете компромис със самочувствието си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!