≡ Menu

Необходим ли ни е тоник за лице

Използването на тоник за лице напоследък се пренебрегва и пропуска от все повече жени, а всъщност той е една много важна част за поддържането на здравия и красив вид на кожата на лицето.

Той изпълнява няколко функции едновременно:

  1. Почиства

Не си мислете, че замърсяванията или грима могат да се отстранят само с почистващо мляко или сапун и вода. Те обикновено проникват дълбоко в епидермиса и само повърхностното им отстраняване не е достатъчно.

Тоникът за лице играе точно тази роля – окончателно премахване на остатъци от грим, мъртви клетки и мръсотия. Чак след неговата употреба можете да сте напълно сигурни, че кожата на лицето ви е абсолютно почистена и тонизирана.

  1. Регулира pH-то на кожата

Тази му функция предотвратява изсушаването на кожата в резултат на използването на другите почистващи продукти. Той възстановява нормалното ниво на pH-то (в порядъка на 4,5 и 6).

  1. Премахва излишния себум

Тоника за лице предотвратява омазняването на кожата и появата на неприятната лъскавина по нея. Той свива порите и така възпрепятства образуването на черни точки по лицето.

  1. Подготвя кожата за нанасяне на други козметични продукти

След като сте почистили и тонизирали кожата на лицето си можете да преминете към следващата стъпка – нанасяне на подходящ крем. Можете да бъдете абсолютно спокойни, че той ще възприеме отлично и ще постигнете максимален резултат от комбинацията на съставките му.

Сега сами можете да се уверите, че е повече от необходимо да се използва тоник за лице. Ежедневният ритуал за красота няма да постигне своя положителен ефект, без неговата употреба и в никакъв случай не я пропускайте съзнателно.

Когато си избирате подходящия тоник трябва да имате предвид, че и той като крема за лице отговаря на конкретни нужди и трябва да е съобразен с типа на кожата ви. Насочвайте вниманието си към продукти с наличието на противовъзпалителни агенти. Такива са лайката, салвията и белият равнец.

Не използвайте тоник за лице в чийто състав има алкохол, защото той действа агресивно и изсушава кожата ви. Ако тя спада към тип „мазна“, то подходящият продукт е с наличието на екстракт от лимон или грейпфрут. При положение, че кожата ви е суха ще направите голям грешка, ако нанасяте тоник за различен тип (и особено за мазна) – ще я изсушите прекомерно.

Има тоници за лице, който са с лечебна насоченост. Те съдържат различни киселини и витамини и елиминират бактериалната микрофлора, която причинява появата на пъпки върху лицето. Пример за такива съставки е салициловата киселина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!