≡ Menu

Няколко хитри съвета за следпразнично почистване

Коледните и новогодишните празници са един от най-чаканите и хубави християнски празници, символизиращи семейния уют и ценности. Неизменно се характеризират с лудо веселие, много храна и голяма компания, а с тях от друга страна е свързано не толкова чаканото следпразнично почистване на дома. Със сигурност искате да започнете новата година на чисто, така че не бива да отлагате днешната работа за утре. Колко по-бързо почистите, толкова по-добре, а за да видите, че сме съпричастни към вас, понеже и на нас ни се налага да го правим, ви предлагаме няколко съвета за по-лесно почистване след празниците, които биха ви спестили много време, най-полезният от които, според нас, е да повикате фирма за професионално почистване и да се оставите в техните ръце.

Без съмнение след количеството изхвърлени неща, мивката ви няма да се „чувства” така добре, както преди. Това важи и за печката, и за микровълновата и почти за всеки уред, особено ако се намира в кухнята. За да не се лутате из магазини или онлайн страници, търсейки по какъв начин да се отървете от мръсотията по тях, просто извикайте професионалисти, чиято компетенция включва точно тези въпроси.
Вие може да се заемете с по-дребните неща, които ще е малко срамно да не почистите сами. Например, лесен трик за почистване на дъската за рязане, който доста хора не знаят, е да я третирате с прясно изцеден лимонов сок. Всички знаем, че това е един от най-полезните и ползвани кухненски уреди, който обаче попива миризмата от всеки продукт. Няма смисъл да правите отчаяни опити да я премахнете само с препарата за миене на съдове. Вместо това, преди него, измийте дъската с гъба, напоена със сок от половин лимон. Ще се изненадате от резултата.

След като служителите почистят килимите в помещенията, бихте могли да освежите още повече, внасяйки някакъв аромат, като ги поръсите със сода бикарбонат. Поръсете ги, изчакайте 15 минути и пуснете прахосмукачка. Ароматът идва щом поръсите с няколко капки етерично масло.

Ако сте любители на мебелите от дърво, сигурно сте свикнали да обирате прах постоянно. В такъв случай, знаете за проблема с непрекъснатото търсене и купуване на кърпи за премахването на прахта. За да си спестите средства и време, а и за да използване вече неупотребяеми вещи, ви предлагаме да не се занимавате изобщо. Този път, нека друг да го направи и то някой, който разбира от това.
Фирмите за професионално почистване разполагат с достатъчно професионалисти и препарати, с които ще ви покажат, че чистенето на дома си е изкуство и трябва да го правите с желание, внимание и търпение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!