≡ Menu

Почистете плоския монитор или телевизор лесно и бързо

Повечето домове са обзаведени с модерните LCD телевизори или плазми. Когато трябва да се отстрани прах или някакво друго замърсяване по тях, е нужно да се внимава повече, отколкото при другите домашни техники.

Независимо дали става въпрос за монитора на компютър, лаптоп или телевизор, той е много чувствителен и може лесно да се надраска и нарани.

Когато започнете да почиствате повърхността му, е необходимо да се снабдите с много мека кърпа. Доста подходящи са тези от микрофибър или кърпичка за почистване на очила.

Изключете от захранването телевизора, защото така най-добре ще видите замърсените участъци. Почистването трябва да е със суха кърпа. В никакъв случай не натискайте монитора. Така можете да изгорите някой пиксел по екрана.

Ако има петна, които не се махат със сухата кърпа, използвайте спрей за почистване на екрани. По магазините се продават такива, които са специално направени за тези повърхности.

Когато пръскате спрей, не го правете директно срещу монитора. Напоете с него кърпата и тогава почистете LCD дисплея или плазмата. В противен случай може течността да проникне в устройството и да го повреди.

Можете да премахнете петната по LCD дисплея и с помощта на памуче, напоено с дестилирана вода. Важното тук е да не е прекалено мокро, а леко влажно. Този метод ще ви свърши също толкова добра работа, колкото и някой спрей.

Не е желателно да употребявате препарати с амоняк, ацетон или с наличието на алкохол. Те ще повредят екрана на телевизора или компютъра ви.

Когато почиствате пластмасовата рамка, можете да използвате най-различни видове препарати за отстраняване на прах и мръсотия по тях. Просто бъдете внимателни и гледайте да не попаднат върху самия екран.

Сухите хартиени кърпи не са подходящи за почистването на такава деликатна повърхност. С тях рискувате да надраскате екрана, а това е доста неприятна последица.

Ако желаете професионално да се почисти във Вашия дом, може да изберете нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!