≡ Menu

10 причини да научите чужд език

„Границите на моя език са границите на моя вселена“. Лудвиг Витгенщайн.

Един език никога не е достатъчен и в това сами може да се убедите ако знаете поне един такъв! Съществуват милион причини, заради, които е добре да знаете език. Ние се спряхме на една малка част от тях:

Обучение в чужбина

Ако имате намерение да учите в чужд университет, колеж или училище, ще се нуждаете от добро познаване на местния език. Потърсете подготвителни курсове по италиански за подобряване на езиковите си умения и постоянна подкрепа в целия основен курс.

Ако семейството ви говори определен език в миналото може да искате да го научите и евентуално да го преподавате на децата си. Това може да бъде полезно, ако изследвате родословното си дърво и някои от документите, които са написани на език, чужди за вас.

Съживяване на език

Ако говорите на застрашен език, или вашите родители или баби и дядовци го прехвърлят върху децата си, то бихте могли да помогнете за съживяване и съхраняване на този език.

Култура

Може би се интересувате от литература, поезия, филми, телевизионни програми, музика или някакъв друг аспект на културата на хората, които говорят даден език и искат да научат езика, за да получите по-добро разбиране на тяхната култура, учете този език.

Повечето хора в света са многоезичен. Различните езици предпазват и подхранват растежа на различни култури, в които могат да бъдат открити различни пътища на човешкото познание. Те със сигурност ще правят живота ви по-богат, особено ако знаят повече от един от тях.

Религия

Мисионери и други религиозни типове изучават чужди езици, за да се разпространи посланието им. В действителност, играят основна роля за документиране на езици и разработват системи за писане на много от тях. Други изучават езика от свещени книги на дадена религия. Всичко това са познати похвати, които помагат за по-лесното научване.

Храна

Ако храната или напитка на определена страна или регион ви доставят удоволствие, то научете повече за тях с реални познания на чуждия език.

Езиковото интерес

Може и да сте заинтересувани от езиковите аспекти на даден език и да решите да го учите, за да го разберете по-добре.

Предизвикателство към самия теб

Може би можете да се насладите на предизвикателството от изучаването на чужди езици или от ученето на особено труден език.

Звучи и изглеждай добре

Може би точно като звука на определен език, когато е говорен или пят. Или можете да намерите в писмената форма на езика привлекателността. Ако искате да пеете, учите песни на други езици, правете нещата, така, че да ви бъдат интересни, предизвикателни и забавни.

Нови познанства

Не само можете да намирате нови приятели, но да откриете любимия човек, хора, с които да обменяте опит, интереси, работа. Познанията по нов език ви обогатят не само мисловно, но и духовно.

Неограничени възможности

Всеки един нов научен език е нова врата към света. “Знанието на повече езици е много ключове, които отварят една и съща врата”, врата на света!

Разберете повече за езиков курс.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!