≡ Menu

7 съвета за пролетно почистване с хамали и превоз

Пролетта е винаги едно ново начало и повод да се пренаредим след дългата зима. Пролетта обаче може да бъде доста скучна и изтощителна, особено щом става дума за пролетно почистване. Ако това не е от дейностите, които на драго сърце бихте свършили, то предлагаме ви да потърсите с хамали и превоз.

Ако пролетта е във въздуха, не позволявайте мухлясалата къща да разваля подобно усещане. Тук са седем съвети за посрещане на новия сезон, които си заслужават:

Най-доброто почистване на хладилник е комбинация от сол и газирана вода. Кипящата отвара действа, чрез абразивна текстурата над солта. С това съчетание може лесно да видите добрия вид на стария хладилник. В случай, че технологията не помага, то може винаги да купите по-чист, а за стария да се обадите на хамали за изнасяне на стари електроуреди от дома.

Най-добрият начин да се отървете от натрупване на котлен камък около чешмата е да накиснете хавлиена кърпа в малко оцет и да увиете около засегнатия участък. Нека така да престои за около един час. Отлаганията от варовик ще омекнат и ще станат по-лесни за отстраняване. В случай, че банята ви се нуждае от основен ремонт, то потърсете фирма, която кърти бани.

Чисти екрани със скрап на килими. Това може да направите с мощна четка, която премахва всички замърсявания.

Чистите прозорци може да постигнете с парцал и сапунена вода и след това да ги подсушите с друг парцал. Можете също да отидете в магазин за авточасти и да купите специални препарати за почистване. Още по-лесно ще е ако потърсите фирма за почистване от всичко старо.

Ако прозорците изглеждат много затъмнени, опитайте да махнете завесите. Всички стари корнизи и завеси, щори може да изхвърлите, а след това добре да почистите старата дограма и стъкла. Ако в крайна сметка сте решили да се отървете от старите прозорци, то с хамали и превоз може да организирате тяхното изнасяне.

Почистете перките на вентилатор на тавана, климатика, високите и достигащи до тавана мебели. Ако се налага демонтаж с изнасяне на тежки мебели, хамали са насреща, за да помогнат в прелетното почистване.

Понякога дори дребните неща като одеяла и възглавници се нуждаят от едното проверяване. Изнесете ги на открито за един ден. В случай, че разполагате с възможност, то заменете всичко старо с ново закупено. За старите неща се обърнете към хамали с превоз.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!